Στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056», δεχθήκαμε κλήση από την 15χρονη Κ., η οποία ζήτησε να μιλήσει με ψυχολόγο. Δίπλα της ήταν και η φίλη της που την παρότρυνε να καλέσει στο Χαμόγελο για να ζητήσει βοήθεια.

Αρχικά ήταν διστακτική αλλά με πολλή υπομονή και όσο κουράγιο διέθετε μίλησε για όσα αντιμετωπίζει τον τελευταίο χρόνο.

Με πολύ φόβο ζητούσε βοήθεια καθώς ο πατέρας της την κακοποιούσε σεξουαλικά και την απειλούσε κάθε φορά που του έλεγε ότι θα μιλήσει στη γιαγιά της. Όπως είπε στην ψυχολόγο δεν άντεχε καθόλου γιατί κάθε φορά που προσπαθούσε να τον αποτρέψει εκείνος τη χτυπούσε και την έβριζε και εκείνη ένιωθε ότι «θέλει να μην υπάρχει πια και να τα ζει όλα αυτά»!

Μετά από αρκετή ώρα συζήτησης, η Κ. κατάλαβε ότι είχε κάνει το σωστό και συμφώνησε να ενημερωθούν οι αρμόδιες αρχές προκειμένου να γλιτώσει από τον πόνο που ένιωθε όλο αυτό τον καιρό. Αφού έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες άμεσα η Κ. απομακρύνθηκε από το οικογενειακό της περιβάλλον κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα και σήμερα ζει σε προστατευμένο πλαίσιο και πλέον μπορεί να ονειρεύεται το μέλλον της χωρίς φόβο και ενοχή.

Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά παιδί σε κίνδυνο καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056», καθημερινά, πανελλαδικά, 24 ώρες τη μέρα, δωρεάν και μιλήστε με το εξειδικευμένο προσωπικό του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s