Η 16χρονη Π. βρήκε το θάρρος και κάλεσε στην  «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» για να μας εκμυστηρευτεί ότι έχει δεχθεί σεξουαλική κακοποίηση από τον θείο της, ο οποίος ζούσε μαζί της στο ίδιο σπίτι. Ανέφερε ότι νιώθει μόνη της γιατί η μητέρα της «είναι πάντα πολύ θυμωμένη μαζί της και δεν την ακούει ποτέ» ενώ όταν προσπαθεί να της μιλήσει εκείνη αντί να είναι δίπλα της, της ασκεί σωματική κακοποίηση.

Αφού επιβραβεύτηκε για το θάρρος που βρήκε να μας καλέσει και να ζητήσει βοήθεια, την παροτρύναμε να μας μιλήσει για όσα περνούσε όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να φοβάται και να νιώθει ενοχές. Της προτείναμε να επικοινωνήσει, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, με το Αστυνομικό Τμήμα του νησιού της, το οποίο θα ενημέρωνε παράλληλα και ο κοινωνικός λειτουργός του οργανισμού μας πριν ακόμα εκείνη βρεθεί εκεί. Αυτό αποτέλεσε την αρχή για να ξεκινήσει μια διαδικασία για την προστασία και την μεταφορά της 16χρονης Π. σε ασφαλές περιβάλλον και από την πρώτη στιγμή «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρέθηκε δίπλα της για να νιώθει ασφαλής και ήρεμη. Η συμβολή του επιστημονικού προσωπικού του οργανισμού και των εθελοντών ήταν τεράστια καθώς συνετέλεσαν στην ομαλή μετάβαση της 16χρονης Π. σε πλαίσιο παιδικής προστασίας.

Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά παιδί σε κίνδυνο καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056», καθημερινά, πανελλαδικά, 24 ώρες τη μέρα, δωρεάν και μιλήστε με το εξειδικευμένο προσωπικό του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s