Καθηγήτρια Λυκείου κάλεσε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» και μας ενημέρωσε ότι μια 14χρονη μαθήτρια της εκμυστηρεύτηκε ότι συγγενικό της πρόσωπο την κακοποίησε σεξουαλικά.

Η 14χρονη ήταν αρκετά φοβισμένη καθώς δεν μπορούσε να το εκμυστηρευτεί στους γονείς της, οι οποίοι λόγω των προβλημάτων τους αδυνατούσαν να ανταπεξέλθουν στο γονικό τους ρόλο. Στη συνέχεια ψυχολόγος της Γραμμής συνομίλησε με την 14χρονη, η οποία βρισκόταν μαζί με την καθηγήτρια της. Η ψυχολόγος την ενημέρωσε για τις ενέργειες που χρειάζεται να γίνουν ώστε να είναι πλέον ασφαλής και της διασφαλίστηκε ότι θα βρισκόμαστε μαζί της καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Ακολούθως ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές και σε συνέχεια εντολής Εισαγγελέα, Κοινωνικός Λειτουργός βρέθηκε δίπλα στην 14χρονη και με όχημα Άμεσης Επέμβασης του οργανισμού την μετέφερε σε εφημερεύον Νοσοκομείο Παίδων. Καθόλη την παραμονή της, εθελοντές του οργανισμού την φρόντιζαν και την απασχολούσαν δημιουργικά. Σε συνέχεια των παραπάνω και αφού πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ο Εισαγγελέας διέταξε την απομάκρυνση της 14χρονης από το οικογενειακό της περιβάλλον και σήμερα είναι πλέον ασφαλής και μεγαλώνει σε σπίτι του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά παιδί σε κίνδυνο καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056», καθημερινά, πανελλαδικά, 24 ώρες τη μέρα, δωρεάν και μιλήστε με το εξειδικευμένο προσωπικό του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s